Vér és imádság

Stanislav Szirokoradjuk kijevi katolikus püspök az ukrán vezetést tette felelőssé az országban növekvő erőszakért. Az orosz és fehérorosz példát követő diktatórikus törvények idézték ezt elő – mondta január 24-én a Deutsche Welle rádiónak. Az ország egyházai a nép mellett állnak. A főpásztor óvott a további erőszaktól: „Egy véres forradalom volna a legrosszabb, de az ország két részre szakadása is fenyeget. Az elnöknek menesztenie kell a kormányt, és vissza kell vonnia a tüntetéseket korlátozó törvényeket, különben a forradalom tovább terjed.”

 

Ferenc pápa január 26-án délben az ukrajnai erőszak megszűnését és több ország számára a béke megvalósulását kérte a vasárnapi úrangyala után. Két fehér galambot reptettek ki az apostoli palota ablakából. „Imádságommal Ukrajnával vagyok, különösen azokkal és családjaikkal, akik az elmúlt héten lettek az erőszak áldozatai. Azért imádkozom, hogy konstruktív párbeszéd legyen az intézmények és a polgári társadalom között” – mondta a szentatya.

 

(KAP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .