Véget ért a Harmat Artúr Központi Kántorképző idei nyári tanfolyama

A Harmat Artúr Központi Kántorképző 2019-es nyári tanfolyamát június 24. és július 24. között tartották a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának (PPKE HTK) épületében.
Az előző napokban lezajlott vizsgák után a hallgatók a zárónapot délelőtt énekpróbával kezdték, majd a végzős növendékek karve­zetésvizsgája következett. Ezt mindig külön, a képzés zárónapján tartják. Délután újabb próbát tartottak, s a hallgatók a vizsgadrukkot már maguk mögött hagyva adhattak hálát az idei tanév küzdelmeiért, örömeiért és mindazokért, akik a tanfolyam alatt vezették és kísérték őket.
A szentmise főcelebránsa Marton Zsolt kinevezett váci püspök volt. Varga László egyházzenei referens prédikációja után avatták kántorrá a végzős hallgatókat.
Eskütételük szövegében megfogadták, hogy a Katolikus Anyaszentegyházhoz mindig hűek lesznek, a katolikus hit és erkölcs elveit megtartják. Az Egyház liturgikus előírásait pontosan végrehajtják és a templom istentiszteleti rendjét a közvetlen elöljárókkal egyet­értésben, lelkiismeretesen szolgálják, Isten dicsőségére és a hívek lelki üdvének előmozdítására.
A hálaadó szentmise után az oklevelek átadása következett. A tanárok (Bednarik Anasztázia és Tardy László) saját kiadványaikkal jutalmazták néhány növendéküket a kiváló tanulmányi teljesítményért vagy a képzés során tanúsított közösségi helytállásért.
A tanfolyamot helyszínnel, infrastruktúrával, illetve személyes segítséggel kiemelten támogatta többek között a PPKE HTK, a Központi Papnevelő Intézet és a budapest-belvárosi Szent Mihály-templom.

Forrás és fotó: Magyar Liturgikus és Egyházzenei Intézet

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .