Vatikáni közlemény a homoszexuális pap nyilatkozata kapcsán

Október 3-án, szombaton az olasz Corriere delle Sera napilap közzétette Krzystof Charamsa prelátus nyilatkozatát, melyben a negyvenhárom éves lengyel pap beszámol saját homoszexualitásáról és ilyen jellegű párkapcsolatáról. A prelátus a Hittani Kongregáció munkatársa, a Nemzetközi Teológiai Bizottság titkárhelyettese, a Pápai Gergely Egyetem és a Regina Apostolorum Pápai Egyetem teológia tanára.
Az esettel kapcsolatosan Federico Lombardi szentszéki szóvivő ugyancsak szombaton a következő nyilatkozatot tette:
„Krzystof Charamsa prelátus nyilatkozatai és interjúi kapcsán meg kell jegyezni, hogy – a köteles tisztelet ellenére, melyet a személyes ügyek és helyzetek, valamint a rájuk vonatkozó megfontolások  érdemelnek – a döntés, miszerint ilyen nagy port felverő nyilatkozattal lép a nyilvánosság elé, mindenképpen súlyos és nem felelősségteljes, mert arra irányul, hogy a szinódusi összejövetelt méltánytalan médianyomás alá helyezze. Krzystof Charamsa prelátus bizonyára nem folytathatja a Hittani Kongregáció keretében és a pápai egyetemeken végzett feladatait, miközben az ő helyzete a saját egyházmegyéje ordináriusának az illetékességi körébe tartozik”. (VR)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .