Vatikán – Olaszország

Benedek pápa délután öt órakor az Anconában élő családokkal és az ott szolgáló lelkipásztorokkal találkozik a város székesegyházában. Ezt követően az Olaszország különböző területeiről érkező jegyespárokhoz intéz beszédet. Mint ismeretes, a következő külföldi pápalátogatás szeptember 22-től 25-ig Németországba vezet. A szentatya Berlin, Erfurt és Freiburg városát keresi fel. (MK)

Életünk célja nem a siker és a jólét

XVI. Benedek pápa augusztus 28-án délben Castelgandolfóban óvta látogatóit attól, hogy életük célja csak a társadalmi siker vagy a pszichikai és gazdasági jólét legyen. A hívő ember Isten terve és akarata szerint irányítsa életét. Szent Ágostont idézte: „Örök boldogságra törekszel? Akkor ahhoz ragaszkodj, aki örök.” (KAP)

A szakrális művészet: Istenhez vezető út

XVI. Benedek pápa augusztus 31-én Castelgandolfóban tartott általános fogadásán a művészetekkel, zenével, festészettel, építészettel és irodalommal való foglalkozást ajánlotta hallgatóságának. A vallásos művészet nyitott ajtóként vezet a végtelen Isten felé. A múzeumok, templomok, látványosságok megtekintése, koncertek hallgatása ezért nem csak kulturális gazdagodást jelent, hanem az Istennel való párbeszédünket is segíti. Személyes élményekkel színezett beszédében a pápa felidézte müncheni érsekként átélt nagy élményét, amikor egy Bach-kantátát hallhatott Leonard Bernstein (1918–1990) vezényletével. (KAP)

Bartolucci-hangverseny Castelgandolfóban

A szentatya részvételével augusztus 31-én hangversenyt rendeztek az egyetlen bíborosi rangú kortárs zeneszerző, a 94 éves Domenico Bartolucci négy művéből. Bartolucci a Sixtus-kápolna kórusának volt hosszú ideig vezetője. Az anconai filharmonikus zenekart Simone Baiocchi vezényelte. (KNA)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .