Vatikán

Szentszéki közbenjárás a keresztény népirtás ellen

XV. Benedek pápa 1915-ben V. Mehmet szultánhoz fordult segítségért az örményekkel szembeni erőszak megakadályozása érdekében. A megsemmisülés szélén álló örmény nép megmentését kérte. A török kormány azonban mindaddig késlekedett a pápai levél átadásával, amíg az örmények deportálása és gyilkolása tartott. 1918-ban a pápa ismét a szultánhoz fordult az örmények védelme ügyében. Utasította Eugenio Pacelli nunciust, a későbbi XII. Piusz pápát, hogy intézzen kérést a berlini kormányhoz az örmény keresztények védelmében. Németország azonban nem nyújtott segítséget a népirtás megakadályozásában. (KNA)


A Gender-elmélet visszalépés

Ferenc pápa április 15-i szerdai általános fogadásán arról beszélt, hogy a férfi és a nő párt alkotva Isten képmása. Az úgynevezett gender-elmélet azért kívánja eltörölni a nemek közti különbséget, mert nem tudja, miként kezelje a vele való szembesülést. Fennáll azonban a veszély, hogy ezáltal nem előre-, hanem visszalépünk a fejlődés útján. A nemek közötti különbségek eltörlése helyett csak az jelenthet megoldást, ha többet teszünk a nők szerepének kiterjesztése érdekében, és megerősítjük a férfi és a nő közötti szövetséget. (VR)

Pakisztán fiatal keresztény halála

Egy tizennégy éves lahorei fiatalt, miután megvallotta keresztény hitét, kerozinnal öntött le és felgyújtott egy csoport muzulmán. A fiú öt nap múlva belehalt sérüléseibe. Korábban egy lahorei templom elleni támadás következtében legalább tizennégy ember vesztette életét. (KAP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .