Vatikán

A pápa a modern rabszolgaság ellen

Ferenc pápa újévi prédikációjában „a rabszolgaság modern formái elleni harcra” buzdított. Minden ember arra hivatott, hogy szabad legyen. Ehhez azonban valamennyi nép, kultúra és vallás közös erőfeszítéseire van szükség. Az ember nem követheti a keresztény hitet, és nem szeretheti Krisztust az egyház nélkül – fogalmazott a szentatya. (KAP)


Négyszáznyolcvan gyereket gyógyított a Vatikán

A vatikáni Santa Marta-gyermekambulancián 2014-ben rászoruló családok négyszáznyolcvan beteg gyermekét gyógyították, főként afrikai és latin-amerikai bevándorlókat – jelentette december 30-án a L’Osservatore Romano. Az egészségügyi intézményt 1922-ben XI. Piusz pápa alapította. (KAP)

Új camerlengo

Ferenc pápa a hetvenegy éves Jean-Louis Tauran bíborost nevezte ki a „szent római egyház camerlengójává”. E tisztében a nyolcvanesztendős Tarcisio Bertone bíboros utóda. Tauran bíboros 2007 óta a vallásközi párbeszéd pápai tanácsának elnöke. (KAP)

Sako pátriárka is ott van az új bíborosok között

Ferenc pápa a február 14–15-i konzisztórium során előreláthatólag tíz-tizenöt új bíborost nevez ki. A neokatekumenátus mozgalmának online lapja, a korazym.org úgy értesült, hogy a kinevezettek között lesz Carlos Osoro madridi, Charles Chaput philadelphiai, Cyprian Kizito Lwanga kampalai érsek, Bruno Forte, Chieti-Vasto érseke, valamint az iraki káld katolikusok pátriárkája, Louis Raphaël Sako is. (KAP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .