Vatikán

Papszentelés a hivatások imanapján

 

Ferenc pápa a hivatások imanapján, május 11-én tizenhárom olasz, pakisztáni, vietnami, koreai, brazíliai, chilei, venezuelai és ecuadori szerpapot szentelt pappá a Szent Péter-bazilikában. Lelkükre kötötte, hogy szolgálatukban gyakorolják az irgalmasságot. Május 25-én a szentatya tizenegy újmisés papot fogad, hogy személyesen is megismerkedjenek. (KAP)


A Szentatya ismét a szegénység elleni harcra szólít

 

Ferenc pápa május 9-én fogadta Ban Ki Moon ENSZfőtitkárt. A szentatya határozott harcot sürgetett a szegénység és az éhezés ellen. Az emberiség jelentős része ma is el van zárva a fejlődés gyümölcseitől – mondta. – Ezek az úgynevezett másodosztályú emberek. Eredményes fellépésre van szükség a szegénység és az éhezés okainak megszüntetése érdekében – fogalmazott a pápa, és hangsúlyozta: az államközi szervezetnek azért is tennie kell, hogy minden ember méltó munkához jusson. Az ENSZ feladatai közé sorolta a családok védelmét és a megfelelő oktatás, képzés biztosítását is. Meg kell erősíteni a társadalomban azt a meggyőződést, hogy az emberi élet a fogantatástól a természetes halálig tart – mondta Ferenc pápa. (KNA)

 

Háromszázezer diák a pápánál

 

„Szeretem az iskolát”– vallotta meg Ferenc pápa május 10-i beszédében, amelyet az olaszországi katolikus iskolák napja alkalmából háromszázezer diákhoz intézett a Szent Péter téren. Az iskola, amely a találkozás helye, megnyitja a szívet és az értelmet a valóság felé. Az iskola és a család között nem lehet ellentét. Az oktatási intézményekben vannak ugyan problémák, nem hibátlan a működésük, de erre az ünnepre azért gyűltünk össze, mert szeretjük az iskolát – fogalmazott Ferenc pápa, aki fiatalkorában irodalmat tanított egy argentínai jezsuita iskolában. (KAP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .