Vatikán

A pápa jövőre Avilába látogat

Jesús García Burillo avilai püspök szerint Ferenc pápa Avilai Szent Teréz egyháztanító, a kármelita nővérek nagy reformere születésének 500. évfordulója alkalmából jövőre szeretne ellátogatni a spanyolországi Avilába. (KAP)

Meisner bíboros nyugalomba vonult

Ferenc pápa február 28-án elfogadta Joachim Meisner, a nyolcvanéves kölni bíboros érsek (képünkön) lemondását. A főpásztor huszonöt évig állt a Kölni főegyházmegye élén. Az NDK-ban nevelkedett Meisner előbb erfurti segédpüspök, majd berlini püspök lett, azután helyezte Kölnbe II. János Pál pápa. (KAP)


A Vatikán a milánói világkiállításon

A vatikáni pavilon az egész katolikus világegyházat fogja képviselni és bemutatni a 2015-ös világkiállításon, sőt, a keresztény ökumenizmust és az egyháznak a legkülönbözőbb népek kultúrájával való találkozását is megjeleníti majd – mondta Gianfranco Ravasi bíboros, a Kultúra Pápai Tanácsának elnöke. (KAP)

Kizsákmányoló szolgálati viszonyok

Ferenc pápa február 27-én reggeli elmélkedésében cselekvő kereszténységre szólította fel a katolikusokat. Botrányosnak nevezte, ha valaki kereszténynek tartja magát, mégsem cselekszik evangéliumi módon. A keresztényeknek erkölcsi kötelességük, hogy vállalkozóként, munkaadóként ne zsákmányolják ki és ne kényszerítsék igazságtalan munkakörülmények közé az alkalmazottaikat. (KAP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .