Vatikán

Továbbá minden gazdasági szektor másképpen néz vele szembe, és a válság számos okát széles körben alulértékelik. Rövid távon hasznos lenne, ha egyezmény születne az országok között a megszorítások idejére, amely lehetővé tenné az utóbbi években felhalmozódott hatalmas adósságállomány felszámolását. Úgy tűnik azonban, hogy senki sem hajlandó áldozatokat hozni, inkább másokkal próbálják a költségeket megfizettetni. A nyugati világ új növekedéséhez hosszú távon szükség lenne a születések számának fellendülésére és a gazdasági rendszerek produktivitására.

A Szentszék és Izrael munkabizottságának ülése

A bizottság az izraeli külügyminisztériumban, december 9-én ülésezett. A vatikáni delegációt Ettore Balestrero érsek, a Szentszék államközi kapcsolatainak titkárhelyettese, az izraeli küldöttséget Danny Ayalon külügyminiszter-helyettes vezette. A tanácskozás elején utaltak XVI. Benedek táviratára, amelyben imáiról és szolidaritásáról biztosította azok családjait, akik életüket vesztették vagy megsebesültek, illetve akiket valamilyen formában sújtott a közelmúltbeli észak-izraeli erdőtűz. Elismeréssel szólt a mentési munkálatok során végzett erőfeszítésekről, amelyeket nagylelkű odaadással folytattak. A felek megvitatták a két állam közötti egyezmény lezárásának következő lépéseit. Újabb találkozóra június 16-án kerül sor a Vatikánban. A munkacsoport következő ülését február 3-án tartják.
XVI. Benedek december 10-én fogadta Ronald Laudert, a Zsidó Világkongresszus elnökét. A szervezet a világ egyik legfontosabb zsidó egyesülete. Jelen volt a világkongresszus főtitkára és főtitkárhelyettese, továbbá Kurt Koch bíboros, a Keresztény Egységtörekvés Pápai Tanácsának elnöke. A Zsidó Világkongresszus képviselői köszönetüket fejezték ki a pápának a zsidókkal folyó párbeszéd iránti elkötelezettségéért. A találkozó során megvitatták a közel-keleti keresztények helyzetét is.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .