Vatikán

A szeretetről szóló Deus caritas est (2005) és a reményről tanító Spe salvi (2007) után a pápa feltételezhetően tervez enciklikát a hitről, de konkrétumokról még nem lehet tudni. 2011 nyarán azonban az Osservatore Romano azt írta, hogy a pápa a hitről szóló reflexiókat ír, amelyeket a II. vatikáni zsinat megnyitásának ötvenedik évfordulóján kíván megjelentetni. Lehetséges, hogy ez személyes hangvételű emlékezés lesz, hiszen Joseph Ratzinger annak idején Josef Frings kölni bíboros érsek teológiai tanácsadója volt. (KAP)

A Szentatya Frascatiba látogat

XVI. Benedek július 15-én tesz apostoli látogatást a Róma közelében lévő kisvárosba. A székesegyház előtti téren szentmisét mutat be, majd a nyolc kilométernyire fekvő Castel Gandolfóba tér vissza. A fehérboráról híres Frascati hűvösebb éghajlatú, és szép panorámát nyújt az Örök Városról. Ezért a rómaiak kedvelt kirándulóhelye. (KNA)

Keresztények a Közel-keleten

Jean-Louis Tauran bíboros, a Vallások közti Párbeszéd Pápai Tanácsának elnöke arra szólította fel Közel-Kelet keresztényeit, hogy maradjanak szülőhazájukban. A „béke katalizátorainak” kell lenniük, akik „hidat vernek Kelet és Nyugat között”. A bíboros május 5-én a római maronita kollégiumban tartott előadást egy konferencián. A közel-keleti szinódus pápai összefoglalása, melyet XVI. Benedek Libanonban fog átnyújtani a főpásztoroknak, bátorságot és reményt ad majd a keresztényeknek – mondta Tauran bíboros. (KAP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .