Vatikan


 

Kevesebb pápai utazás

Georg Ratzinger, XVI. Benedek testvére azt nyilatkozta a KNA-nak, hogy a pápa többé már nem fog Bajorországba látogatni, és egyáltalán „azt hiszem, kevesebbet fog utazni, mert ez nagyon fárasztja”. Arra a kérdésre, hogy szerinte nyolcvanötödik születésnapjára mit kíván a szentatya, Georg Ratzinger ezt válaszolta: „Egy kis nyugalmat, természetesen Isten áldását hátralévő éveire, egészséget – és legfőbb kívánságként, hogy élete a remélt teljességre jusson Istennél.” (KAP)
 

Családok kézikönyve

Az egyház a családról és az emberi életről szóló legutóbbi tanításait gyűjti egybe a Család Pápai Tanácsa által összeállított új kötet, amelynek címe: Családok kézikönyve (Enchiridion della Famiglia). A gyűjteményt a családok május 30-a és június 3-a között megrendezett VII. világtalálkozóján, Milánóban mutatják be. „Az ismeretszerzés, konzultáció hasznos eszköze, amely elsősorban a családok lelkipásztorkodásával foglalkozók, a családszervezetek, a családért és életért működő mozgalmak, továbbá kutatók, tanárok és politikusok számára készült” – írja a kötet bevezetőjében Ennio Antonelli bíboros. (VR)
 

Az élet hete a német egyházban

Az élet hete ökumenikus rendezvénysorozatát április 21-étől 28-áig rendezik meg Németországban. Mottója – „Együtt az életért” – arra akarja irányítani a figyelmet, hogy az élet védelme teszi egységessé a társadalmat, s hogy az élet szeretete nélkülözhetetlen a társadalmi együttélés számára. Az élet hetét a katolikus és az evangélikus egyház húsz éve minden tavasszal együtt rendezi meg Németországban. (VR)

Vatikáni bizottság vizsgálja a neokatekumenális út miséit

XVI. Benedek pápa arra kötelezte a Hittani Kongregációt, hogy vizsgálja meg: összhangban van-e a Neokatekumenális Út liturgikus gyakorlata az egyház előírásaival. A Neokatekumenális Út liturgián kívüli gyakorlatait a közösség vezetőivel való január 20-ai találkozón nyilvánosságra hozott dokumentumban hagyták jóvá. Ezt sokan a Neokatekumenális Út sajátos liturgiájának hivatalos elfogadásaként értékelték. Ezzel szemben olyan vádak fogalmazódtak meg, hogy a miséiken laikusok prédikálnak, a hívek nem térdelnek, hanem állnak az eucharisztikus ima alatt, és hogy hatalmas tálakban konszekrálják a bort. (VR)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .