Európa

Egyrészt két évre az ő cége kéri annak kizárólagos jogát, hogy a Colosseum képét reklámjában felhasználja. Másrészt tizenöt évig egy közhasznú egyesület gondoskodhatna a diák és nyugdíjas látogatók csoportjairól. A Colosseumot legutóbb hetvenhárom évvel ezelőtt restaurálták. Az autók gázkibocsátása és az időjárás egyre töredezettebbé teszi falait. Az, hogy a műemlék épület egyáltalán még áll, XIV. Benedek pápának (1740–1758) köszönhető, aki 1748-ban a keresztény vértanúk emlékművévé nyilvánította, és így megtiltotta hajléktalanok betelepedését, köveinek elhordását, falai között állatok legeltetését és a szemétlerakást. (KAP)
 

Bajor bencés a Titanic hőse

A scheyeri apátság negyvenkét éves szerzetese, Joseph Peruschitz egyike volt azoknak, akik 1912. április 15-én a Titanic elsüllyedésekor vesztették életüket. Visszautasította az egyik mentőcsónakban felkínált helyet, és azzal a száz emberrel maradt, akik a fedélzeten térden állva imádkoztak. Rajta kívül több egyházi személy is volt az áldozatok között, így például egy angol pap, Thomas Byles. Peruschitz egy bencés gimnázium alapítására indult útnak Amerikába. (KNA)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .