Vatikán

Nagyböjti lelkigyakorlat a Kúrián

 Nagyböjt első vasárnapján kezdődött és március 3-án ért véget a Vatikánban a római kúria évi lelkigyakorlata. A pápa és munkatársai naponta két alkalommal hallgatták meg Laurent Monsengwo Pasinya kongói bíboros elmélkedéseit, melyek vezérfonalát Szent János első leveléből vette: „Azt hirdetjük nektek, amit láttunk és hallottunk, hogy ti is közösségben legyetek velünk” (1,3). Monsengwo Pasinya bíboros hetvenkét éves, 1980 óta püspök hazájában, a Kongói Demokratikus Köztársaságban. XVI. Benedek 2007-ben nevezte ki Kinshasa érsekévé, és 2010-ben kreálta bíborossá. (VR)

Családok világtalálkozója Milánóban

 XVI. Benedek részvételével rendezik meg Milánóban június 1. és 3. között a Családok VII. Világtalálkozóját. A pápa június 1-jén a Scala operaházban részt vesz a tiszteletére rendezett koncerten, 2-án este találkozik a családokkal a tanúságtételek ünnepe rendezvényen, 3-án pedig szentmisét mutat be a találkozó résztvevői körében. (VR)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .