Vatikán

Galileo Galilei perének aktái is megtekinthetők lesznek, továbbá az angol parlamenti képviselők VII. Kelemen pápához intézett levele azzal a kéréssel, hogy érvénytelenítse VIII. Henrik király házasságát. A kiállítás címe: Lux in arcana. A levéltárat V. Pál pápa alapította 1612-ben. (KNA)

XVI. Benedek fogadta Olaszország miniszterelnökét

Január 14-én XVI. Benedek pápa találkozott Olaszország miniszterelnökével, Mario Monti professzorral, akit felesége és további tizenegy személy kísért el a Vatikánba. Ez az első hivatalos találkozó a pápa és az olasz miniszterelnök között. „Köszönet ezért a kiváltságért és tiszteletért” – voltak Mario Monti első szavai XVI. Benedek pápával való találkozásakor, aki köszönetet mondott a látogatásért. Mielőtt a vatikáni könyvtárszoba ajtaja bezárult volna, a pápa és a miniszterelnök a gazdasági válságról váltott szót. Monti professzor elmondta, hogy ebben a helyzetben „az elszántság jelét kell mutatni”. A magánmegbeszélés huszonöt percig tartott. (VR)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..