Vatikán

A szentatya mellett az Európai Unió is elítélte a történteket. Catherine Ashton, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője aláhúzta: az ilyen értelmetlen bűntetteket semmi sem igazolhatja. Mint ismert, az elmúlt napokban rendőrkapitányságokat és hét keresztény – köztük egy katolikus – templomot robbantottak fel a nigériai Damaturu városában. Több mint hatvan ember meghalt. A merényletek mögött egy szélsőséges iszlamista szervezet állhat, amely a térségben már számos terrorcselekményt elkövetett. Egyes feltételezések szerint a szervezet az al-Kaidával is kapcsolatban áll. Afrika mintegy százötvenmillió lakosának fele az iszlámhoz tartozik, negyven százaléka különböző keresztény felekezetekhez, tizede pedig más vallásokhoz. (KNA)

 

Izraeli vallási vezetők a pápánál

XVI. Benedek pápa november 10-én szentföldi vallási vezetők küldöttségét fogadta. Köztük volt Fouad Twal jeruzsálemi latin pátriárka, Yonah Metzger izraeli főrabbi, Mohammed Kiwan sejk, az izraeli imámkonferencia elnöke és Moufak Tarif sejk, az izraeli drúz közösség feje. A szentatya a békére nevelésre buzdította őket. (KAP)

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .