Vatikán

Életstílusunk megváltoztatása

Nincs jövője az emberiségnek, ha nem változtatjuk meg az életstílusunkat – mutatott rá XVI. Benedek pápa. Kiemelte: a megfelelő életstílust a családban és az iskolában sajátíthatjuk el. A szentatya november 28-án mintegy tízezer fiatallal találkozott, akik egy környezetvédelmi program keretében, Assisi Szent Ferenc évfordulója alkalmából érkeztek a Vatikánba. II. János Pál pápa 1979. november 29-én nyilvánította Szent Ferencet a környezetvédelem védőszentjévé. Benedek pápa figyelmeztet: nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy Isten munkatársai vagyunk a teremtésben, különben károkat okozhatunk a természetnek és az emberiségnek. (KAP)

Római kiállítás betlehemi jászolokból

 A 36. alkalommal megrendezett karácsonyi kiállítást november 25-én Angelo Comastri bíboros, a szentatya vatikánvárosi helynöke nyitotta meg. A tárlat január 8-ig látogatható. Százhetvennyolc betlehemi jászol szerepel a kiállított tárgyak között, amelyek különböző technikákkal és anyagokból készültek. Banánlevélből vagy kristályokból, hangszerekből, kenyérből, nyakkendőből, pattogatott kukoricából, illetve szögekből létrehozott jászolok is láthatók. (VR)

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .