Vatikán

Az önkormányzat vezetője, Sárközi János a Vatikáni Rádióban hangsúlyozta, hogy a mindenki számára biztosított munkalehetőség a társadalmi feszültségek enyhítését szolgálná. Bizakodva szólt a magyar romastratégiáról, majd hozzátette: a cigányok az egyik legvallásosabb nép. Hazatérve megyeszerte élménybeszámolót tartanak. (VR, KAP)

Mindszenty-dokumentumkötet
bemutatója

Somorjai Ádám bencés történész kutató, a pápai államtitkárság munkatársa Mindszenty bíboros követségi levelei az Egyesült Államok elnökeihez, 1956–1971 kétnyelvű dokumentumkötetét november 30-án mutatta be a szentszéki magyar nagykövetség, a Római Magyar Akadémia és a Fraknói Történeti Intézet. A bemutatón részt vett Wojciech Giertych domonkos, a Pápai Ház teológusa, az Angelicum professzora, Németh László prelátus, a Szent István Alapítvány igazgatója, Fejérdy András történész és Zombori István, a könyvet kiadó METEM képviseletében. (Accademia d’Ungheria)

 

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .