Városnézés, más szemmel

 

„Van egy városunk, amelyben szeretnek sétálni az emberek, és egész évben sokan látogatnak hozzánk. Ugyanakkor van egy hatalmas problémánk is, a hajléktalanság. Miért ne használhatnánk ki a város nagy erősségét, a turizmust a társadalom egyik legégetőbb problémájának orvoslásában? – mondta az ötletgazda, Luke Tregidgo. – Megmutatjuk az embereknek a híres helyeket, ugyanakkor megismerhetik a város másik arcát is, bepillanthatnak abba, milyen is hajléktalannak lenni.”

Alex Kirzsan ma már egy szállón lakik, de három évig az utcán élt. Most ő az egyik idegenvezető, és azt szeretné, ha taníthatna valamit a turistáknak és a helyieknek a hajléktalanságról. „Ha az utcán élsz, a mindennapi, dolgozó emberek megvetését érzékeled a leginkább. Ez még érthető is, hiszen nem tudják, miért élsz az utcán, miért nem kezdesz magaddal valamit… – mutatott rá. – Remélem, az idegenvezetés egy lépés lehet afelé, hogy munkát szerezzek, és közben nem mellesleg olyasmit csinálhatok, amit élvezek is.”

BBC

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .