Van segítség!

Valóban, a statisztikák szerint Magyarországon a nők csaknem felének volt már abortusza, ami nemcsak nekik, hanem a családjuknak is nagy fájdalmat okoz, sőt a terhességmegszakítás feldolgozatlan traumája a megszületendő gyermekre is hat. A férfiak szintén szenvednek, csak ők szemérmesen hallgatnak lelki gyötrelmeikről.

 

 

Becslések szerint hazánkban hozzávetőleg egymillió nő és férfi él a művi terhességmegszakítás utóhatásaként kialakult, lelkileg feldolgozatlan, késleltetett, úgynevezett elakadt gyászban. Hívő és nem hívő ugyanúgy szenved, mert nem tud megbékélni életellenes tettével. Egy-egy krízis mindig felélénkíti a szőnyeg alá söpört emlékeket.


De van megoldás! „Barátok és szakemberek segítségével fájdalmas tapasztalatotok tanúságával ti – akik abortuszon estetek át – magatok lehettek mindenki élethez való jogának leghatásosabb védői. Az élet melletti kiállásotokkal, amit esetleg egy új élet születése koronáz meg, s a közeletekben lévő rászorulók elfogadásával és gondozásával az emberi élet új szemléletének művészei lehettek” – írja a pápa Evangelium vitae (1995) kezdetű enciklikájában.

 

 

Ennek az új szemléletnek a befogadásához nyújt segítséget a mentálhigiénés lelkigondozó, Treer Mária és Kovács Ferenc diakónus, nyugalmazott börtönlelkész háromnapos lelkigyakorlata alkalmával. Tapasztalatuk szerint, a hétvégi találkozásokra gátlásokkal, fájdalmakkal, bűntudattal, félelmekkel, alvászavarokkal, depresszióval, kapcsolati nehézségekkel, alacsony önértékeléssel érkező nők – fiatalabb vagy idősebb hölgyek – a harmadik nap után lelkükben békével, megnyugvással térnek haza szeretteikhez.

 

A szakemberek legközelebb március 27–30. között, a máriabesnyői Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Házba várják a lelki nyugalomra, megbékélésre vágyó asszonyokat, lányokat, de még a férfiakat is.

 

(Jelentkezni a matersal@invitel.hu email címen vagy a 06/28-420-176-os telefonszámon lehet. További információ: Treer Mária: 06/20-823-2201)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .