Valóra vált egy Down-szindrómás kisfiú álma

Fotó: Vatican News

 

Amikor a Down-szindrómás Peter Lombardinál 2015-ben leukémiát diagnosztizáltak, a kisfiú csak azt szerette volna, hogy kaphasson egy puszit Ferenc pápától, aki éppen akkor járt az Amerikai Egyesült Államokban. A család azonban hiába készült Philadelphiába, hogy személyesen láthassák a Szentatyát a családok világtalálkozóján: Peter nem hagyhatta el a kórházat.
A tizenkét éves kisfiú három éve dédelgetett álma most végre valóra vált: a március 28-i általános kihallgatáson, amint meglátta őt a tömegben Ferenc pápa, rögtön megállíttatta a kocsit, és kérte, hogy emeljék be mellé a kisfiút. Peter nemcsak hogy találkozott a Szentatyával, de be is ülhetett mellé a pápamobilba, két kört ment vele a Szent Péter téren, s kapott tőle egy puszit és egy áldást is.
„Ha csak odaintett volna neki a pápa, én már akkor is boldog lettem volna” – mondta Brenda, Peter édesanyja a Catholic News Agency amerikai katolikus hírügynökségnek. Peter ismét leszögezte, hogy szereti Ferenc pápát, és azt mondta, jobban lett attól, hogy kapott tőle egy puszit. „Autóztam vele, adott egy puszit, és megáldott” – mesélte a kisfiú.
Peter, aki június óta már jobban van, kéthetes útra érkezett Európába a szüleivel, Brendával és Matt-tel, valamint három bátyjával. Róma és Međugorje volt a két fő úti céljuk: „Hogy megköszönjük az Úrnak a gyógyulást, és köszönetet mondjunk a Szűzanyának; s hogy megköszönjük a hűséget, a szeretetet és az irgalmat, amellyel a családunk mellett állnak” – fogalmazott az édesanya.
„A leukémia idején mindvégig Isten oltalmazta őt – folytatta Brenda. – Irgalma végtelen, s a kegyelme még nagyobb a nehéz keresztek idején, ha belé helyezzük bizalmunkat.”
A Lombardi család virágvasárnap érkezett Rómába. A húsvétot Assisiben töltötték, hálát adva a ferences szenteknek, akiknek közbenjárását kérték Peter súlyos betegsége idején.
A kisfiú először akkor kérte, hogy Ferenc pápától kaphasson egy puszit, amikor a kórházban volt, és a tévében látta az Egyesült Államokba látogató Szentatyát. Édesanyja elmondta, mindenki meglepődött, amikor bementek a szobába a beteg gyerekek kívánságait teljesítő Make-A-Wish alapítvány munkatársai, és megkérdezték Petert, mit szeretne.
A kisfiú közölte: „Látjátok azt az embert a tévében, aki puszit adott azoknak a gyerekeknek? Én is akarok egy puszit tőle!” Az alapítvány ezt a kívánságát nem tudta teljesíteni, viszont a másikat igen: hamarosan elmehet Disney Worldbe, hogy lézerkarddal megküzdjön Darth Vaderrel.

Forrás: Catholic News Agency
Fordította: Verestói Nárcisz

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .