Szolidaritás projektet indított el a Jeruzsálemi Illés Intézet, a Knesszet elnöke, számos rabbi és a Jeruzsálemi Patriarchátus „A barátság visszaállítása” néven. A kezdeményezés célja, hogy helyreállítsák a Tabgha templomhoz tartozó leégett épületeket, nem utolsó sorban pedig a barátságot a keresztények és zsidók között.
A Genezáreti tó mellett fekvő templomot valószínűleg zsidó szélsőségesek gyújtották fel június közepén. Bár maga a templom épségben maradt, a mellette álló épületek, a zarándokokat fogadó rész és az ajándékbolt is jelentős károkat szenvedett. Egy másik épületrészre héber betűkkel azt írták, száműzik a bálványokat. Izrael askenázi főrabbija, David Lau elítélte a bűncselekményt. Hangsúlyozta: a templom megrongálása szembemegy a zsidó értékekkel és az erkölcsi törvényekkel.
A projekt során nem csak az újjáépítéshez szükséges anyagi forrást gyűjtik össze, hanem különböző programokkal segítik a vallások közötti kapcsolatot és együttműködést. (VR)

További érdekes olvasnivalók

# Egyházunk - Mennyország és pokol az orvosmisszióban címmel tartott előadást a Párbeszéd Házában Fodor Réka háziorvos és Cs ...

# Egyházunk - Pál József Csaba temesvári megyéspüspök szerint a pápalátogatás öröm a romániai katolikus egyházmegyék számára ...