Vajda Attila

A 2005-ös vb ugyan nem hozott sikert neki, egy évvel később azonban újra bronzérmet akaszthattak a nyakába. Miért volt ez akkora tett? Egy szerencsétlen sérülés miatt még az sem volt biztos, hogy a szegedi fiú elindulhat a világbajnokságon, ráadásul hazai közönség előtt végzett a harmadik helyen.
Az újabb áttörést a 2007-es vb aranya hozta meg számára. Duisburgban, a hatalmas német tábor előtt aratott fantasztikus győzelmet. Meggyőző fölénnyel végzett az élen, ez pedig meghatározta olimpiai felkészülését is: nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi sajtó is egyértelmű esélyesként könyvelte el Attilát. A felkészülés hajrájában, edzés közben elhunyt példaképe, Kolonics György. A még mindig csak huszonöt éves Vajda megküzdött mindkét teherrel, és lenyűgöző győzelmet aratott a pekingi vizeken. Elsőségét – rögtön a célba érkezést követően – eltávozott társának köszönte meg, és neki ajánlotta.

2009-ben érem nélkül, rá egy évre ezüsttel jött haza a vb-ről, tavaly viszont arannyal örvendeztette meg a nagyszámú szegedi publikumot. Eredményei és hozzáállása alapján hiszünk abban, hogy Londonban is hasonlóan szép eredményre számíthatunk tőle. A honlapján lévő mottója is erről árulkodik: „Merjetek nagyot álmodni! Higgyétek el, én is szeretek lustálkodni, de ez azért fontos, mert az embernek így újra lesz mit legyőznie!”

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .