Utcára vitt művészet

Az úgynevezett Outings projekt lényege, hogy okostelefonunkkal sokak számára ismeretlen vagy kevésbé ismert festményeket fotózunk le múzeumokban és galériákban, majd kinyomtatjuk a képeket, és aztán irány az utca, a csúf falak ugyanis csak arra várnak, hogy valaki művészettel-élettel szépítse meg őket. A kezdeményezés a francia származású Julien de Casabianca nevéhez fűződik, aki filmkészítéssel és vizuális művészettel foglalkozik.


Projektje Párizsból és Londonból indult, de már Madridban és Barcelonában is csatlakoztak hozzá, és hamarosan Padova, Asunción és Tirana utcái is teli lesznek festményekkel.
A program nem csupán a művészet felfedezéséről és újraértelmezéséről szól. „Ez az egész nem más, mint a környezetünk újraértékelése. Merjük kommunikációra, hirdetésre, kifejezésre használni a felületeket, adjunk nekik egészen új értelmet – mondja a kezdeményező. – Ha a művészet a médiumot, az utcák pedig a vásznat jelképezik, akkor az Outings mindenkinek megadja a lehetőséget arra, hogy kapcsolatot teremtsen a környezete és a kultúrája között.” Bárki csatlakozhat a kezdeményezéshez, kíváncsi is vagyok, hogy Budapest belvárosában sétálgatva mikor és hol akadok majd korábban rejtve lévő kincsekre…

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .