Ünnepi szentmise – ősbemutatóval

Tardy László karnagy a 18 órakor kezdődő szertartás zenei részeiről szólva elmondta, hogy Büky latin nyelvű, mezzoszoprán és bariton szólóra írt, vonószenekari kíséretes rövid miséje már vagy tizenöt éve szerepel az együttes Péter Pál-napi repertoárján. (A zeneszerző, zongoraművész több mint négy évtizeden át töltötte be a Margit-szigeti Szent Mihály-kápolna orgonista, kántori posztját.)
Daróczi Bárdos Szeretethimnuszából eddig csak „házi előadást” tartottak: a komponista felesége, Molnár Katalin tanította be a Karolina úti Boldogasszony-kápolna kórusának. A hivatalos premierre most, a Szent Pál-év zárásakor kerül sor a Mátyás-templomban. A felajánláskor elhangzó néhány perces mű szövege a szeretethimnusz Keresztury Dezső által versbe szedett feldolgozása.
A szentmise előtt 17.30 órától Kránitz Mihály teológus professzor – a Videte Paulum – Nézzétek Pált című kötet szerzője – tart diavetítéssel egybekötött előadást a népek apostoláról és missziós útjairól.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .