Ünnepi meglepetés a déli határ mentén

fotó: Honvédelem.hu

 

 

„Amikor megtudtam, hogy én látom el a lelkészi szolgálatot a karácsonyi héten, arra gondoltam, a szentestét úgy ünnepeljük meg, hogy megajándékozom azokat a katonákat, akik az ideiglenes biztonsági határzár mellett töltik szolgálatukat – mondta Horváth Kornél tábori lelkész. – Amikor beszéltem a katonáknak erről a tervemről, külön kérésük volt, hogy a rendőrök is kaphassanak ajándékot, tekintettel a közös szolgálat során kialakult bajtársi kötelékre. Nagyjából egy hónappal ezelőtt kezdtem el a gyűjtést erre az akcióra. A ráckevei egyházközség tagjai, a Gong Rádió és a katolikus tábori lelkészek voltak az adományozók. Nekik köszönhetően mindenki kaphatott ajándékot.
A tábori lelkész több száz ajándékcsomagot állított össze – így a szenteste szolgálatot teljesítő valamennyi katona és rendőr részesülhetett a karácsony örömében. Az ajándékosztás este hét órakor kezdődött Szegeden, és hajnali négy órakor fejeződött be az ideiglenes biztonsági határzár túlsó végén.
„Tábori lelkészként számos tapasztalattal és élménnyel lettem gazdagabb. Szívmelengető volt látni és érezni azt, hogy mindenki örült, és meglepetésként élte meg az ajándékozás pillanatait. Hálás köszönet mindazoknak, akik segítették az akció létrejöttét. Bár nagyon elfáradtam, nem nyugszom, szilveszter éjjelre is meglepetést tervezek az aznap este szolgálatba lépők számára. Ám hogy mi lesz az, egyelőre maradjon titok” – nyilatkozta lapunknak Horváth Károly tábori lelkész.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .