Ünnepeljünk együtt!

Nincs jobb ajándék a közösen megélt ünnepnél. Ezért is ajánljuk karácsony előtt a Magyar Katolikus Családegyesület tizenhárom részben megjelent kiadványát. A Családi ünnepeink sorozat gyakorlati segítséget nyújt ahhoz, hogy a különböző ünnepeket méltón és szépen üljék meg a keresztény családok.
„Hisszük, hogy az együtt ünneplő család sok boldog órát tölt együtt, gondjain, nehézségein pedig együttes erővel tud úrrá lenni” – e szavakkal ajánlotta Bíró László, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferens püspöke a sorozat első, 2013 pünkösdjére meg­jelent kötetét.
Ez és a tizenkét további füzet elmélkedéseket tartalmaz egy-egy fontos ünnepről, a családi életre alkalmazott liturgiát ajánl, feleleveníti a magyar néphagyományokat, emellett az ünnepi asztal díszítésére és megfelelő ételekre is ad tippeket.
Ezekkel a füzetekkel családjainkat szeretnénk segíteni, hogy az ünnepeket családi körben átélve megtapasztalják az egyházi közösséget, az egységet egymással és Krisztussal. A keresztény család fontos feladata, hogy részt vegyen az Egyház életében és küldetésében. Ez teszi a családot „miniatűr egyházzá”, családegyházzá, így válik a család az Egyház misz­tériumának eleven képévé – írta Bíró püspök.
A füzetsorozat részei pünkösd, advent, karácsony, nagyböjt, anyák napja, Szent István király, mindenszentek és halottak napja, újév, húsvét, házasság és a keresztelő, Szent Miklós püspök ünnepét, valamint a farsangot járják körül.
A Harmat Kiadó gondozásában megjelent füzetek kaphatók az Új Ember Kiadó könyvesboltjában (1053 Budapest, Ferenciek tere 3.), valamint megrendelhetők a http://www.­12­ko­sar.hu/ weboldalon.

Forrás és fotó: MAKACS

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .