Ülésezett a püspöki konferencia

Fotó: Merényi Zita

 

Héray Andrásnak, a MKPK Titkársága irodavezetőjének második mandátuma idén nyáron lejár, így a testület döntése szerint nyártól dr. Németh Gábor, a Győri Hittudományi Főiskola tanára, győr-kisbácsai plébános veszi át a tisztséget.
Németh Gábor 1977-ben született Sopronban. Teológiai tanulmányait a Győri Hittudományi Főiskolán, majd Rómában, a Pápai Gergely Egyetemen végezte. 2002-ben Győrben szentelték pappá a Győri Egyházmegye számára. 2003-ban erkölcsteológiai licen­ciátust szerzett a Pápai Lateráni Egyetemen. 2005-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán erkölcsteológiából doktorált.
2003-tól erkölcsteológiai tárgyakat oktat a Győri Hittudományi Főiskolán, majd 2006 és 2013 között tanulmányi prefektus, titkár. 2011-től a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karának etikaoktatója. 2013-tól a Győri Hittudományi Főiskola tanára.
A püspökök tájékoztatást kaptak Ferenc pápa kezdeményezéséről, a 2019 októberére meghirdetett rendkívüli missziós hónapról. Ennek témája: Megkereszteltek és küldetésre rendeltek: Krisztus Egyháza misszióban a világban. Így a magyarországi egyházmegyék – bekapcsolódva az Egyház missziós elkötelezettségének megújításába – a Szentszéktől kapott iránymutatás és javaslatok alapján meg tudják kezdeni a missziós hónapra vonatkozó előkészületeket.
Az előző évekhez hasonlóan ismét megrendezik a Katolikus Kulturális Hetek programsorozatot, amelynek idei mottója: „Az Eucharisztia az Egyház életének forrása.” Az eseménysorozat célja, hogy a 2020-as budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeihez kapcsolódva a katolikus kultúrán keresztül felhívja az emberek figyelmét az Egyház legmélyebb titkára, az Oltáriszentségre, valamint a keresztény élet csúcspontjára és forrására, a szentmisére.
Ennek keretében az egyházmegyék szeptemberben több korcsoportban rajz- és fotópályázatot hirdetnek, amelynek eredményhirdetésére Budapesten kerül sor 2018. november 17-én, a Szent Erzsébet rózsája díj átadási ünnepségén. A kiválasztott pályamunkákból kiállítást rendeznek, amely a tervek szerint bejárja majd az ország egyházmegyéit.

Forrás: MKPK Sajtószolgálat

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .