Újabb világméretű szentségimádás

Készülünk a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. Ehhez kapcsolódva Krisztus Király ünnepének előestéjére (november 24.) ismét szentségimádást hirdetünk. Célunk, hogy együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelen lévő Jézust szerte a világon, és meghaladjuk a 2017-es szentségimádási láncban részt vevők létszámát.
Jézus Krisztus a kezdet és a vég, az alfa és az ómega, a világmindenség királya, aki jelen van az Oltáriszentségben. Őt fogjuk dicsőíteni az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson 2020-ban Budapesten. Erre az ünnepre készülve hirdetjük meg ismét a világméretű szentségimádást. Egy éve har­minc­­ez­ren imádkoztunk 18 országban, 840 hely­színen. Ha Jézus a te királyod is, akkor tarts velünk! Segíts a szentségimádás létrejöttében a plébániádon, közösségedben, és jelentkezz a corpus­domini.­iec2020.­hu oldalon, vagy csatlakozz ugyanitt egy helyszínhez. Bízunk abban, hogy veled együtt idén még többen fogjuk együtt imádni a világmindenség királyát, Jézust.
Mit kell tenned, ha csatlakozni szeretnél? Keress olyan helyet a honlap térképén, ahol már van szentségimádás, és november 24-én csatlakozz hozzájuk! A portálon is van lehetőséged előre jelezni a részvételed, hogy lássuk, milyen sokan vagyunk egy-egy helyszínen! Ha nincs a környékeden szentségimádási lehetőség, akkor a helyi templomban, iskola- vagy kórházkápolnában, szerzetesi közösségben szervezz szentségimádást a helyi plébánossal, templomigazgatóval, szerzetesi elöljáróval egyeztetve. Imádkozhattok a kihelyezett Oltáriszentség előtt csendben, elmélkedve, hagyományos módon, énekelve, dicsőítve, gyerekekkel, fiatalokkal, családokkal, idősekkel. Bevonhatsz zenészeket, imacsoportokat, rózsafüzér-társulatokat, közösségeket, iskolákat és mindenkit, aki szívesen tölt egy órát a mindenség Urával. Fontos, hogy minden résztvevőt regisztráljatok! Így látjuk, hogy elértük-e már a 30 ezer főt. Veletek együtt az egész világon teljes lesz a lefedettség. Lehetőséged van arra is, hogy feliratkozz hírlevelünkre, aminek segítségével folyamatosan tájékozódhatsz arról, hogyan halad a 2020-as budapesti eucharisztikus kongresszus előkészítése, és első kézből értesülhetsz a programokról, bekapcsolódási lehetőségekről. A korábbi világméretű szentségimádási alkalmak során 17 órát jelöltünk meg kezdési időpontként, és 60 percet javasoltunk az egyes alkalmak időtartamára. A délután 5 óra most is megmarad, de csak mint javasolt kezdési időpont. Minden közösség akkor csatlakozik, amikor tud, és annyi időre, amennyire szeretne.
Találkozzunk november 24-én az Oltáriszentség előtt, ki-ki a maga közösségében, városában, országában!

Forrás és fotó: NEK Titkárság

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .