Újabb üres rendház kel életre Erdélyben

Böjte Csaba elmondta: mivel a minorita rendházat ferencesek alapították, kötelességének érezte, hogy megmentsék az utókornak ezt az épületet. Egy sikeres pályázat eredményeként már rendelkezésre áll a felújításhoz szükséges forrás, így a hivatalos engedélyek megszerzése után várhatóan április elején megkezdődhetnek a munkálatok – írja a Háromszék című napilap.
A ferences szerzetes szerint a kantai rendház a Dévai Szent Ferenc Alapítvány csíkszentsimoni intézményéhez hasonlóan működhetne, azaz a délutáni oktatás során kézművességgel foglalkozhatnának a fiatalok. A szociális kollégiumban negyven-ötven diákot fogadnának. A tervek szerint 2020 szeptemberében már be lehet iskolázni az első tanulókat.
Fejér László Ödön négy esztendővel ezelőtt Lemhényben találkozott Csaba testvérrel, és akkor került szóba a minorita rendház felújítása. Ugyanabban az évben megalakították a Böjte Csaba gyermekeit támogató kézdivásárhelyi baráti társaságot. A tervezéssel kapcsolatos kiadások egy részét a városháza, más részét pedig a baráti társaság állta, a felújításhoz szükséges forrás nagy részét a magyar kormány biztosította.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .