Új tanösvény a Gemencben

A Duna-part megállónál négy tölgyfamatuzsálem áll, melyek közül kettő körülbelül kétszázötven éves. A háromnegyed órás séta egy tölgy-szil-kőris ligeterdőn vezet keresztül; az utat védett virágok, köztük a tavasz legszebb virágának is nevezett kockás kotuliliom szegélyezi.

A Forgó-tó érdekessége, hogy vizét a Duna tómedret megtöltő áradása forgásra készteti. A tó fontos madárvonulási helyszín, az ide telepített madármegfigyelőben kellő türelemmel rétisast, kócsagokat, barna kányát, fekete gólyát is láthatnak a kirándulók, de nyáron hűsölő szarvasokat, vaddisznókat is meg lehet figyelni.

A tanösvényt, még a megnyitás előtt, az őcsényi általános iskola diákjai járhatták be először, akik ezt a kirándulást ajándékba kapták. A nyolcadikosok ugyanis már négy éve együttműködnek a Gemenc Zrt. szakembereivel a faültetési munkákban és a tanösvény kialakításában.

Gemenc Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..