Új rektor a Pázmány élén

Az idei évnyitón az egyetemi tanács tagjain és a csaknem tízezer diákot tanító intézmény oktatóin kívül jelen voltak a Magyar Rektori Konferencia, a Magyar Akkreditációs Bizottság és a testvéregyetemek rangos képviselői, hogy tanúi legyenek, amint Fodor György leköszönő rektor átadja Szuromi Szabolcs Anzelmnek a rektori láncot.

Erdő Péter bíboros – az egyetem nagykancellárja bevezető szavaiban többek közt beszélt a felsőoktatás állandó átszervezésének sodrában újra és újra alkalmazkodni tudó katolikus egyetem jelentőségéről. Kiemelte, egyre tisztábban és vonzóbban kell szolgálni a katolikus egyetemek közös küldetését: az emberi tudás egészének megvilágítását a hit fényével, a hit és a tudomány párbeszédének elmélyítését.

Beszédében köszönetet mondott Fodor György aki két cikluson keresztül állt az intézmény élén. Az egyetem új rektorának, Szuromi Szabolcs Anzelm premontrei szerzetesnek pedig sok erőt kívánt új szolgálatához.

Fodor György beszéde után átvette Bódis Józseftől, a Magyar Rektori Konferencia elnökétől a testület ajándékát, Erdő Péter nagykancellártól pedig a Hittudományi Kart tekintve az egyetem elődjének számító, Pázmány Péter esztergomi érsek által létrehozott ősi nagyszombati egyetem alapító okiratáról készült másolatot.

Ezt követően a rektori lánc átadása következett, majd Szuromi Szabolcs Anzelm mondott beszédet, végül az egyetem oktatói nevében Péteri Zoltán professor emeritus köszöntötte az új rektort.

Fotó: bókay

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .