Iskolakezdési támogatás a családoknak

Ezt az összeget taneszközök vásárlására fordítható utalványok formájában kapják meg a gyerekek gondviselői. Az elhúzódó gazdasági válság, az egyre drágább tankönyvek és iskolai felszerelések, a mind többeket elérő szegénység arra indította a Katolikus Karitász Országos Központját, hogy tizenöt millió forintot különítsen el erre a célra. A tizenöt egyházmegyében így ezerötszáz rászoruló részesülhet az iskolakezdési támogatásból.

Budapesten Mádl Dalma, a Karitász jószolgálati nagykövete Écsy Gábor országos igazgató jelenlétében egy nehéz életkörülményei ellenére is derűs szívvel élő családnak adta át az utalványt. Az iskolás Péter a tanévnyitó napján vehette át a támogatást. Édesanyja, Ágnes a VIII. Kerületi Önkormányzati Hivatal alkalmazottja, minimálbérért dolgozik, szociális gondozó. Édesapja súlyos beteg. Ágnes régóta kapcsolatban áll a Katolikus Karitásszal, nemcsak mint támogatott, hanem mint segítő is. Munkája során több rászoruló idős, beteg emberrel találkozik, akiknek gyakorta felhívja a figyelmét arra, hogy a segítő szervezettől kaphatnak támogatást. Leginkább akkor, ha úgy látja, nem tud segítséget nyújtani az önkormányzati gondozó szolgálaton, szociális osztályon keresztül. Écsy Gábor búcsúzásként arról beszélt, hogy az élet terheit, nehézségeit sokkal könnyebb elviselnie annak, aki maga is a cselekvő szeretet útján jár.
Fotó: Dippold Pál

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .