Új piarista intézmény Kecskeméten

Az ünnepélyes avatón Horváth Andrea óvodavezető köszöntötte a vendégeket. Beszédében hangsúlyozta: az óvodai nevelőtestület kiemelkedő feladatának tartja az érzelmi biztonság megteremtését és a keresztény értékekre alapozott erkölcsi nevelést, szorosan együttműködve a szülőkkel. Ezután a nagy számban megjelent közönségnek a piarista óvodás kisgyermekek kedveskedtek ünnepi műsorukkal. Ezt követte Labancz Zsolt piarista tartományfőnök beszéde, melyben úgy fogalmazott: „Rendalapítónkat, Kalazanci Szent Józsefet nagy öröm tölti el a mai napon, ebben biztos vagyok, hiszen ő különös figyelemmel és szeretettel fordult a legkisebbek felé.”


Az ünnepségen felszólalt még Mák Kornél alpolgármester, valamint Kaszap Viktória, a Congregatio Jesu Magyar Tartományának asszisztense is.

Az óvodát és a három óvodáscsoportot jelképező díszgyertyát Nagy Attila piarista, a kecskeméti Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda igazgatója áldotta meg.

A kecskeméti piarista óvoda építése az Új Széchenyi Terv Dél-alföldi Operatív Program keretén belül, a Nevelési intézmények fejlesztése tárgyú pályázati kiíráson elnyert támogatásból valósult meg.

Fotó: Szathmáry Melinda

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .