Új nemzeti felelős házaspár a Házas Hétvége közösségben

A Piarista Gimnáziumban megszervezett, két napig tartó programon az elköteleződésről és a meghívásról hallhattak tanúságtételeket a résztvevők.
A közösség háromévente választ új nemzeti felelőst. A leköszönő nemzeti team tagjai – Simon Béla és Juli, valamint Thorday Attila atya – fölelevenítették a közös szolgálatuk alatt megélt örömöket, nehéz­ségeket, emlékeket. Hálát adtak az elmúlt évekért az Úrnak, és köszönetüket fejezték ki a közösségnek, megidézve a nap mottóját: „Kiárasztom lelkemet utódaidra” (Iz 44,3).
Ezután került sor az új nemzeti felelősök megválasztására: öt, a felkérésre igent mondó házaspárból a közösség az érsekcsanádi Kovács Attilát és Beát választotta meg a szolgálatra.
A találkozó résztvevői a piarista templomban szentmisén adtak hálát a régi és az új felelősökért és közösségükért. A misét Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatta be, aki a liturgia során megáldotta az új felelősöket.

Forrás és fotó: Házas Hétvége

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .