Új intézmény a párbeszédért

Az ENSZ által elismert független intézmény, a King Abdullah Bin Abdulaziz International Centre for Interreligious and Intercultural Dialogue (KAICIID) központja Bécsben található. Itt ülésezett október 31-én a három alapító állam, Szaúd-Arábia, Ausztria és Spanyolország képviselőiből álló tanács.
Az igazgatótanácsban a világvallások – a zsidóság, a kereszténység, az iszlám, a hinduizmus és a buddhizmus – jeles személyiségei foglalnak helyet, katolikus részről Miguel Angel Ayuso Guixot, a Vallások Közti Párbeszéd Pápai Tanácsának titkára, aki egyúttal a KAICIID megfigyelőjének szerepét is betölti.
Az október végi ülés alkalmával Guixot megállapította: az intézményben való részvételével a Szentszék ismételten kifejezi, hogy kész a párbeszédre mindazokkal, akik a vallások és kultúrák közötti jó kapcsolatok és a békés együttélés megteremtéséért tevékenykednek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..