Új hungarikumok

Puskás Ferenc életművét azért tartották fontosnak, mert a kivételes sportoló teljesítményét világszerte Magyarországgal azonosítják. Kassai Lajos a magyar hagyományőrzés kiemelkedő személyisége, aki az íjászat újjáteremtésén fáradozik. A gyulai kolbász a hagyományos magyar ízvilágot jeleníti meg, és annak elkészítési módja is hungarikum. Így van ez a szikvíz esetében is, amely magyar találmány, és jól ismerik külföldön is. A magyar operett szintén gyarapítja a listát, hiszen a nemzeti identitás része, és a világban képviseli az országot.

 

A Magyar Értéktárba Mathiász János szőlőnemesítő életműve, a Hercz és a Pick téliszalámi, a Zsolnay porcelán és kerámia, valamint a badacsonyi kéknyelű őshonos magyar szőlőfajta került be.

 

MTI

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .