Adventre hangolva

December 1-jén, advent első szombatján egy másik fontos, az ünnepre előkészítő eseményre is sor került Székesfehérváron. A Vörösmarty Színházban ismét megrendezték az Újszövetség-maratont. 18 órától önkéntes jelentkezők olvasták fel az Újszövetséget, ötperces részletekben. Két Bibliát, a protestánst és a katolikust használták, könyvenként váltakozó rendben.


Az idén második alkalommal megvalósult program mintegy húsz órán át, vasárnap délutánig tartott, és rengeteg, a múlt évinél sokkal több önkéntes jelentkezett. Az első felolvasó Somogyi László református lelkészi elnök volt, őt Spányi Antal megyés püspök követte, majd a város polgármestere, Cser-Palkovics András olvasott fel a Bibliából.

 

A rendezvény népszerűsége arra utal, hogy sokakat megmozgat a karácsony spirituálisabbá tételének reménye, mert mély igény él az emberekben ünnepeik értékének, erejének újrafelfedezésére. Talán éppen ilyenkor, a családokat leginkább összehozó ünnep felé közeledve lehet a legnagyobb eséllyel átadni a központi keresztény üzenetet: Isten kétezer éve beleszületett a világunkba, és ezzel végérvényesen átalakította azt. Vállalta az emberi sorsot, és Jézusban mindannyiunkat magához emelt.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .