Új fejezet a hajléktalanellátásban

A két alapító meghívja a többi, hajléktalanellátással foglalkozó civil szervezetet is, hogy vegyenek részt a közös munkában. Néhány szervezet máris csatlakozott.

Ahogy arról szeptember 18-i lapszámunkban A nyomor mindent szétmar címmel beszámoltunk, jelentős változások előtt áll a fővárosi hajléktalanellátás. Emlékezetes, hogy Tarlós István főpolgármester az elmúlt időszakban éles hangú nyilatkozatokban sürgette a hajléktalanok kiszorítását a közterületekről – miközben ennek szakmai feltételei nem álltak rendelkezésre. A mostani konzorciumi megállapodás révén e feltételeket teremtik meg. A változások közül a legfontosabb: míg korábban az alapvető cél az volt, hogy senki ne fagyjon meg Budapest utcáin, a jövőben arra is törekednek, hogy minél több hajléktalan ember kerülhessen méltó életkörülmények közé.

Az Aknai Zoltán, a Menhely Alapítvány igazgatója és Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke által tartott sajtótájékoztatón elhangzott: a Fővárosi Közgyűlés részéről politikai szándék mutatkozik arra, hogy bérleti szerződésekkel három új ingatlant kapcsoljanak az ellátórendszerbe: a Salgótarjáni úton egy MÁV-munkásszállót, a Váci útról nyíló Rév utcában a vízművek egyik irodaépületét, a budai Feszty Árpád utcában pedig a gázművek korábbi ügyfélszolgálati helyiségeit. A vízművekkel kilencvenkilenc, a MÁV-val és a gázművekkel öt-öt évre szóló bérleti megállapodást kötnének. E három helyszín mintegy négyszázötven új, hajléktalan emberek számára felajánlható férőhelyet jelent a fővárosban.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .