Új építészeti díjas egyházi intézmények

A 2010-ben megépült, felújított épületek kategóriában a Czigány Tamás, Papp Róbert és Cseh András győri építészek által tervezett, Pannonhalmán felépült zarándokház és erdei kápolna lett a győztes. A nyeregtetős épületek úgy illeszkednek a tájba és a vidéki építészet stílusjegyeihez, hogy finoman magukon viselik a kortárs építészet jegyeit is.
Az épületek kategóriájában több más, egyházhoz kötődő ház is bekerült a legjobb tíz közé. Az egyik közülük a közönségszavazáson harmadik helyet elért esztergomi Prímás Pince, amely tavaly, teljes felújítás révén visszanyerte eredeti, borospince funkcióját, és étteremmel, a magyar tájegységek nedűit bemutató boralagúttal, valamint bormúzeummal is büszkélkedhet.
A legjobbak közé választották az ugyancsak felújításon átesett budapesti piarista központot is, amely a főváros történelmi belvárosának, a Duna-part világörökséghez tartozó részének ékessége. A nagyközönség a pannonhalmi bencés főapátság biomassza fűtőművét is beszavazta a tíz legjobb épület közé. 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .