Új akadémiai év a PMI-ben

Fotó: Végerbauer Richárd

 

Az ünnepi szentmisén jelen voltak az intézetet felügyelő Vigilancia Bizottság tagjai, Szentmártoni Mihály jezsuita szerzetes, a Pápai Gergely Egyetem professzora; Kovács Gergely pápai káplán és Melo Lajos domonkos szerzetes, a Santa Maria Maggiore-bazilika magyar gyóntatója.
Homíliájában Erdő Péter hangsúlyozta, hogy Szűz Mária fordulópontot jelent az emberiség történetében, hiszen az általa kimondott igen mindent megváltoztatott: előtte csupán sejtések és ígéretek voltak a birtokunkban, utána azonban Jézus Krisztusban beteljesesedett, valósággá lett a megváltás műve. A Pápai Magyar Intézet lakói, ösztöndíjasai különösen is kérjék a közbenjárását, hogy Máriához hasonlóan beteljesíthessék azt a küldetést, amely miatt Rómába érkeztek, hogy igent tudjanak mondani Isten tervére népünk és Egyházunk életében, és tanulmányaik alapján közvetíthessék is szent akaratát mások felé.

*

A Szent Péter-bazilika altemplomában gyűlt össze október 7-én reggel a római magyar közösség, hogy szentmisével ünnepelje meg a Magna Domina Hungarorum-kápolna búcsúját. A szentmise főcelebránsa Kovács ­Gergely pápai káplán volt – tájékoztat a Vatikáni Rádió.
Az egybegyűlteket ­Németh László pápai prelátus, olaszországi magyar főlelkész köszöntötte. Kovács Gergely pápai káplánnal, a Kultúra Pápai Tanácsa irodavezetőjével koncelebrált Somorjai Ádám bencés, a Szentszéki Államtitkárság munkatársa, Tóth Tamás pápai káplán, a Pápai Magyar Intézet rektora, az intézet növendékei, valamint Arkadiusz Nocoń lengyel atya. A szentmisén jelen voltak a Német–Magyar Kollégium diákjai.

Forrás: Pápai Magyar Intézet

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .