Tűz ütött ki Budapest egyik legnagyobb templomában

A budapesti Lehel téri ­Árpád-házi Szent Margit-templom kerti tárolója február 23-án, hajnali három óra után lángra kapott, és a tűz később átterjedt a templom tetőszerkezetére is.
A tűzoltóság szakszerű közbelépésének köszönhetően sikerült idejében megfékezni a lángokat, így személyi sérülés nem történt. Az anyagi kár azonban jelentős – tájékoztatta a sajtót Monostori László, a Lehel téri templom plébániai kormányzója.
Mivel ugyanaznap éjszaka ismeretlenek behatoltak három, a templom kertjében parkoló gépkocsiba, továbbá a templomkert temetőjében is vandalizmusra utaló jeleket találtak, ezért a tűzeset kapcsán is joggal merül fel az idegenkezűség gyanúja. A rendőrség nagy erőkkel nyomoz az üggyel kapcsolatban.
Monostori László elmondta, hogy hajnali négy órakor ébresztették a rendőrök a hírrel. Azonnal megkezdték a kár felmérését, és fél hétre be is fejezték a munkát, így a hét órai szentmisére már ki tudták nyitni a templomot.
„A tűz eloltása után alaposan átszellőztettük az épületet. A reggeli szentmisén – amelyet kilenc órakor közvetített a Mária Rádió – több mint ötvenen adtunk hálát a Jóistennek, hogy megóvott minket a nagyobb bajtól, és együtt imádkoztunk a tettesek jó útra téréséért. Templomunk továbbra is egész nap nyitva áll, és várja minden jó szándékú ember látogatását. A füstszag még érezhető, ezért híveink megértését kérjük” – tette hozzá szerkesztőségünk kérdésére Monostori László, a hívek imáit kérve.

Forrás és fotó: Árpád-házi Szent Margit Plébánia

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .