Tudás és értékrend

Bevezetőjében Beer Miklós váci megyéspüspök a hivatásgyakorlásról beszélt, és a két főapostol, Szent Péter és Szent Pál ünnepnapjához kapcsolódóan életpéldájukon keresztül világított rá a jézusi tanításra, valamint a leglényegesebbre: az örök élet kenyerének fontosságára. A főpásztor felidézte Szent Péter hitvallását: „Az örök élet igéi nálad vannak. Mi tudjuk, hisszük, hogy te vagy Krisztus”, és Szent Pálét: „Tudom, kinek hittem, és biztos vagyok benne”. Hangsúlyozta: ezek a mondatok mindig utat mutathatnak a végzős hallgatóknak. A főpásztor köszöntötte a jubiláns pedagógusokat is, és felhívta a hallgatók figyelmét arra, hogy példaként tekintsenek rájuk. A püspök arra kérte a friss diplomásokat, hogy mindig tudják, kik ők, és milyen értékrendet képviselnek.
Köszöntőjében Libor Józsefné rektor elmondta: számára és tanártársai számára is öröm, hogy az általuk képviselt értékeket a most diplomázók továbbadják majd hivatásuk teljesítése során. Hangsúlyozta az álladó tanulás fontosságát, és felhívta a figyelmet arra, hogy a főiskola minden volt diákját visszavárja továbbképzéseire. Sok sikert, boldogságot kívánt, és Isten áldását kérte a végzősökre.
Az alsóbb éves és a friss diplomás hallgatók nevében mondott köszöntőbeszédek után a Hangár együttes zenei előadása, majd a platina- és gyémántoklevelek átadása következett.
Az intézményért végzett kiemelkedő munkáért a Váci Katolikus Felsőoktatásért-díjjal, Migazzi Kristóf-díjjal, illetve dicsérő oklevéllel jutalmazták az intézmény egyes oktatóit és dolgozóit. Több hallgató is dicsérő oklevelet kapott. A hagyományokhoz híven a végzősök esküt tettek arra, hogy hivatásukat felelősségteljesen és lelkiismeretesen teljesítik pályájuk során. Két friss diplomás felkötötte az emlékszalagot a főiskola zászlajára, majd a rektor átadta a diplomákat. A végzős hallgatók a hagyományokhoz híven egy-egy szál fehér rózsát is kaptak az oklevél mellé.
Az ünnepség végén Sánta János éneklőkanonok, a főiskola lelkésze megáldotta a friss diplomásokat.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .