Tornacsarnok épül a pécsi Szent Mór Iskolaközpontban

Az oktatási intézményben eddig nem volt tornaterem, a diákok testnevelésóráit a folyosókon, illetve a télen sátorral fedett udvaron tartották. A Pécsi Egyházmegye által fenntartott iskolaközpontban most megépül az évtizedek óta várt tornacsarnok, valamint további fejlesztések is megvalósulhatnak.
Az ünnepélyes alapkőletételen Udvardy György pécsi megyéspüspök így fogalmazott: „A teljes ember nevelése a célunk; testi, lelki, szellemi, érzelmi, akarati, kapcsolati dimenzióival együtt. Az alapkőletétel üzenet a jövőnek arról, hogy van értelme építkezni, nevelni, bízni az emberben, és ébren tartani a reményt közösségeinkben, társadalmunkban, kultúránkban.”
Páva Zsolt, Pécs polgármestere visszaemlékezett a rendszerváltás utáni időszakra. Elmondta, az iskolaépületet akkor siralmas állapotban kapta vissza az egyházmegye a kárpótlás során. „A folyamatosan megújított épület és a most megvalósuló tornacsarnok is azt bizonyítja, hogy a fenntartó jó gazdája az intézménynek.”
A rendezvényen részt vett Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára. Hangsúlyozta, hogy a jól működő gazdaság széles körű fejlesztéseket tesz lehetővé, így az oktatásét is.
Az intézmény fenntartójának egy európai uniós pályázat révén nyílt lehetősége arra, hogy a napi tornaórákhoz jobb körülményeket teremthessen a tanulói számára. Egy kettes osztatú, új tornaterem épül, amely a felső tagozat, a gimnázium és az alsó tagozat tanulói számára is teret biztosít majd. A pályázati forrásból egy, a kültéri sportolásnak és az óraközi felfrissülésnek helyet adó udvart is kialakítanak.
Az iskolaépületet új tantermekkel bővítik, a jelenlegi helyiségeket pedig átalakítják, hogy megfeleljenek a magyar oktatási szabvány előírásainak.
A beruházás 2018 őszére készül el. A fejlesztésnek köszönhetően hosszú távon is magas infrastrukturális színvonalon működhet majd az iskola.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .