Torinói lepel

Olvasóink hétről hétre három kérdést találnak lapunkban a szent lepellel kapcsolatban. A válaszokat postán várjuk az Új Ember szerkesztőségébe március 31-éig (1364 Budapest, pf. 111.). A főnyeremény egy zarándokút a torinói lepelhez május 17. és 20. között, a Makrovilág utazási iroda szervezésében.

8. hét (március 21.)

1. A holttestet fényképszerűen, részletekben és árnyalatokban gazdagon ábrázoló lepel bizonyítja, hogy a benne fekvő testén a romlás semmiféle jele nem mutatkozott. Miért, és ez mit bizonyít?
2. A zsidók, hogy megakadályozzák halottaik szemének felnyílását, idegen tárgyat helyeztek a halott szemére. A háromdimenziós kép alapján meg lehet állapítani, hogy mi volt ez a tárgy?
3. A Kíváncsi zarándokokban elhangzott huszonhárom kérdés és a válaszok tudományosan igazolják a torinói lepel eredetét. A Szentírás írja, hogy Arimateai József „aztán levette, lepelbe takarta, és egy sziklasírba helyezte, amelybe még senkit sem temettek”. (Lk 23,53). „Péter azonban menten a sírhoz futott. Mikor behajolt, csak az ott heverő lepleket látta” (Lk 24,12). A tudományos kutatások eredményei a Szentírás tényeit támasztják alá. Tehát mit bizonyítanak a fentiek?

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .