Torinói lepel

Olvasóink hétről hétre három kérdést találnak lapunkban a szent lepellel kapcsolatban. A válaszokat postán várjuk az Új Ember szerkesztőségébe március 17-ig (1364 Budapest, pf. 111). A főnyeremény egy zarándokút a torinói lepelhez május 17. és 20. között, a Makrovilág utazási iroda szervezésében.

6. hét (március 7.)

1. Max Frei svájci kriminológus éveken keresztül dolgozott a szent leplen talált virágpor izolálásán, csoportosításán, a fajták és tenyészhelyeik meghatározásán. Beutazta Palesztinát, Törökországot, Ciprust. Megállapította, hogy a virágpor egy része csakis Jeruzsálemből származhat, más része Törökországból, viszont ciprusi pollen, ahol a lepel nem járt, nincs rajta. Mit igazol ez a vizsgálati eredmény?
2. A radiokarbon-vizsgálat a szent lepelnél téves kormeghatározásra jutott. A téves eredmény okai, hogy az olajban főzés, a chamberyi tűz és a röntgenbesugárzás tényével nem számolt. Kitől származik a radiokarbon-eredmény cáfolata?
3. A STURP (The Shroud of Turin Research Project), a torinói lepel kutatási programja egyértelműen igazolta, hogy a leplen csak valódi vérfoltok vannak, semmi mesterséges festék. Ki van zárva, hogy egy középkori festőművész készítette volna az arcot. Ez is bizonyítja II. János Pál pápa tanúságtételét, miszerint a szent leplen a Krisztus-arc „nem ikon…” Fejezze be az idézetet!

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .