Torinói lepel

Olvasóink hétről hétre három kérdést találnak lapunkban a szent lepellel kapcsolatban. A válaszokat postán várjuk az Új Ember szerkesztőségébe március 10-ig (1364 Budapest, pf. 111). A főnyeremény egy zarándokút a torinói lepelhez május 17. és 20. között, a Makrovilág utazási iroda szervezésében.

5. hét (február 28.)

1. Ki volt az az ügyvéd, aki 1898-ban először lefényképezte a torinói szent leplet, amikor kiderült, hogy a kendőn lévő elmosódó foltok egy megdöbbentően tökéletes kép negatívját alkotják?
2. Az 1931. évi hercegi esküvő alkalmával egy neves fényképész ismét képet készített a szent lepelről. Az antropológusok elemezték az arc semita jellegét, az anatómusok megállapították, hogy a test felépítése anatómiai szempontból tökéletes, az eltérések a halál körülményeiből adódnak. Ki volt a fényképész?
3. A varratlan, tiszta lenvászon anyagú szent lepel vizsgálatai során kiderült, hogy eredeti damaszkuszi kézi szőttes, és olyan szövési mintával készült, amely Nyugaton a XIV. századig ismeretlen volt. Milyen a szövési mintája?

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .