Torinói lepel

Olvasóink hétről hétre három kérdést találnak lapunkban a szent lepellel kapcsolatban. A válaszokat postán várjuk az Új Ember szerkesztőségébe (1364 Budapest, pf. 111.) A főnyeremény egy zarándokút a torinói lepelhez május 17. és 20. között, a Makrovilág utazási iroda szervezésében.

1. hét (január 31.)

1. A Szentírás tanúsága szerint „József, miután levette a testet (Jézusét), tiszta lepelbe takarta és sziklába vájt új sírboltba helyezte” (Mt 27,59). A keresztény tisztelet a mai napig is őrzi ezt a leplet. Hol?
2. A szent leplen nyugodott Krisztus teste, ám a lepel méretei azt is megengedték, hogy a fej fölött visszahajtsák a testre a leplet. Mekkora méretű a Szent Lepel?
3. Kis-Ázsia déli részén feküdt az első században az az önálló fejedelemség, amelynek uralkodója, V. Abgár leprás lett. Jézust hívta, hogy gyógyítsa meg. Jézus megígérte, hogy mennybemenetele után elküldi egyik tanítványát. Júdás Tádé el is ment, az Úr szent arcmását ábrázoló lepellel (kendővel) meg is gyógyította. Később itt találták meg a leplet. A város neve?

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .