„Több mint tápszer”

Az ő beszámolóikból is az derül ki, hogy jó az erőnlétük, nem esik nehezükre például már a kezelések alatt visszatérni a munkába. Számos kontrollált klinikai vizsgálat, magyarok és külföldiek egyaránt kimutatták, hogy a fermentált búzacsíra-kivonat, amit az Avemar tartalmaz, lassíthatja a betegség előrehaladását, sőt ennél is többet tesz. Kemoterápia mellett alkalmazva még negyedik stádiumú rákban szenvedő betegek is tumormentessé válhatnak egy idő után. Hozzáad tehát a korszerű onkológiai kezeléshez, és nem „rákgyógyszer”, bár a közelmúltban két amerikai rákkutatóközpontban is izoláltak belőle rákellenes molekulákat.

A Tűzoltó utcai gyermekklinika onkológusai által végzett klinikai vizsgálat, amelynek eredményei az USA gyermekonkológiai társaságának lapjában jelentek meg, kimutatta, hogy a fermentált búzacsíra-kivonat csökkenti a nagydózisú kemoterápia immunrendszert károsító mellékhatásait, köztük a szeptikus sokk veszélyét, állatkísérletek pedig igazolták, hogy védi a csontvelőt. Ezek ma már tankönyvi rangra emelkedett tények. Az előbbiek alapján nyilvánvaló, hogy az Avemar több mint tápszer, amelyként törzskönyvezve van. Lehetne belőle gyógyszer, de annak engedélyeztetése nagyon sok pénzbe kerülne, ez nem rajtam múlik.


Mennyi ideig ajánlott szedni?

– Ez a betegség súlyosságától függ. Addig, amíg a beteg az onkológiai kezelést kapja, mindenképpen tanácsos, de találkoztam már olyan, negyedik stádiumban levő, vagyis gyógyíthatatlannak mondott betegekkel is, akik több mint tíz éve szedik.

Milyen sűrűn, mekkora adagokban kell alkalmazni?

– Általában naponta egyszer kell szedni, az adagolás testsúly-, gyerekeknél pedig testfelszínfüggő. Filmtablettaként, granulátumként és liofilizátumként (azaz fagyasztva szárítással előállított változatban) egyaránt kapható. A címkeszöveg jól eligazít az adagolást illetően.

Mi a szer hatásmechanizmusa, hogyan hat a rákos sejtekre?

– A fő hatása: megakadályozza, hogy a daganatsejtek felvegyék és felhasználják a glükózt, és így továbbosztódjanak. (Ezeknek a sejteknek több százszor annyi glükózra van szükségük, mint az egészségeseknek.) Egy másik fontos hatása, hogy segít átjutni az immunsejteknek a tumor ereinek falán, és hogy felvegyék a tumor elleni küzdelmet. Egy daganat ugyanis mindaddig nem tud gyufafejnél nagyobbra nőni, míg saját érhálózatot nem szintetizál. A daganatok erei különböznek az egészséges erektől: például törékenyebb a faluk, és hiányzik belőlük egy fehérje, amelynek az a feladata, hogy az immunsejteket átléptesse a szövetekbe. Az Avemar hatására ez a fehérje megszintetizálódik, így az immunválasz megjelenik a tumorban! E hatása miatt a rákellenes immunterápia kiegészítőjeként is alkalmazható.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .