Ti adjatok nekik enni!

Többek között Thaiföld, Tajvan, Etiópia, Paraguay, Chile, Szingapúr, India, az Amerikai Egyesült Államok és számos európai ország csatlakozott a szentségimádási lánchoz; közel 700 helyszínen imádkoztak. Ez volt a negyedik ilyen imalánc. Az első alkalommal 18 ország vett részt a kezdeményezésben, most minden korábbit meghaladva 47 ország csatlakozott. Az Oltáriszentség előtt eltöltött egy óra – azon túl, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés egy újabb állomását jelentette – olyan kegyelmeket hordoz, amely túlmutat emberi szándékainkon. Weöres Sándor ezt írta A teljesség felé című kötetében: „Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.” Az együttes ima ereje létraként teremtett összeköttetést ég és föld között, segítve Isten és az ember munkálkodását egy jobb és figyelmesebb világért. „Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük” (Mt 18,20). Tajvan szigetén a hetente megjelenő katolikus lap hívó szavára 35 plébánia és közösség csatlakozott a szentségimádáshoz. Mexikó egyik városából a következő üzenet érkezett: „Együtt imádkozunk veletek! Ott leszünk a Kongresszuson is!” Az egyik magyarországi résztvevő úgy fogalmazott, már évtizedek óta jár templomba, de a szentségimádással rátalált egy egészen újfajta imamódra, amit mostantól sokkal gyakrabban fog alkalmazni.
Erdő Péter bíboros így buzdított a szentségimádáson való részvételre: „Amikor feltámadása után Jézus Krisztus búcsúzott tanítványaitól, elküldte őket az egész világra, hogy hirdessék az örömhírt. Megígérte, hogy velük lesz mindennap, a világ végezetéig. Velünk van tanításában, kegyelmében, szentségeiben, de különösen velünk van az Eucharisztia ünneplésében és az Oltáriszentségben, melyet a szentmisén kívül is imádattal veszünk körül.”
A szentségimádási lánc folytatódik. A szervezők a 2020-as 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusig az alábbi két időpontban hívják imádkozni a hívőket, Krisztus Király és úrnapja ünnepéhez kapcsolódva:
2019. november 23., szombat;
2020. június 13., szombat.

Forrás: Iec2020.hu

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .