Testnevelésóra a szabadban

 

A Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény jelenleg óvodát, hatosztályos általános iskolát és hatosztályos gimnáziumot működtet, összesen közel ötszáz gyerekkel. A tantestületet két iskolanővér, három pap és harminckilenc világi tanár alkotja. Erősségük az énektagozatos oktatás, de a sportra is nagy hangsúlyt fektetnek, különösen azóta, hogy e tanév elejétől felmenő rendszerben heti öt testnevelésórát kell tartani a gyerekeknek. Most még csak az elsősöknek, az ötödikeseknek és a kilencedikeseknek, később fokozatosan a többieknek is.

Csikósné Vörös Marianna igazgatóhelyettes nagyon hasznosnak tartja a gyakori testedzést, ám kérdés: hogyan férnek majd el a gyerekek, amikor valamennyi osztálynak minden egyes tanítási napon szüksége lesz a tornateremre. Van tornaszobájuk és sportcsarnokuk is, mégis szűken lesznek. Ezért kapnak a jövőben egyre nagyobb szerepet a szabadtéri sportprogramok, télen is. A szánkózás – képletesen szólva – bekerül az órarendbe.

Fotó: Török Norbert

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .